^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Az Erdő

A bélmegyeri telephelyen szeptember 4. hete az erdő témahét jegyében telt. Az alsó tagozatos gyerekek évfolyamuknak megfelelő feladatmegoldásokban ügyeskedtek. Valamennyien megnézték Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje meséjét. A legkisebbek meseillusztrációt készítettek, és a tanult betűelemeket csipkebogyóval rakták ki. A 2.-osok lejegyezték a vers állatszereplőit.  A nagyobbak helyesírási totót töltöttek, melyben számot adtak j-ly betűvel írt állatok és növények ismeretéről. Majd tollba mondott szöveg írásával helyesírási készségük fejlődött. Később ötletszerűen szavakat gyűjtöttek az erdőről, melyek a táblára kerültek, és ezeket felhasználva csoport munkában fogalmazást készítettek. Matematika órán fák közötti távolságot mértek, környezetismeret órán a fa hasznosítása volt a téma. Vizuális kultúrán az erdő élőlényeit jelenítették meg, míg ének-zene órán szolmizálás utáni dalkitalálás volt a feladat. Ezt követően dalokat hallgattak az erdőről.

Végezetül minden kisdiák megalkotta a maga gombáját, melyek különböző technikákkal készültek. Az apróságok színeztek, az idősebbek hajtogattak. A változatos tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek ismeretei az erdőről gazdagodhassanak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu